De eerste 4 weken van Sky #coachhondinwording

24 sept 21: Muy bienvenido hermosa perrita EspaΓ±olaπŸ₯°, oftewel: heel erg welkom mooi Spaans honden meisje in mijn 🐱🐱🐱🐢beestenboel gezin. Lieve leuke grappige Sky je mag gaan groeien en bloeien zo hoog als je kuntπŸ€. Hopelijk ga je in de nabije toekomst ook heel veel jeugd en volwassenen stap voor stap omhoog helpen met je vrolijke aanwezigheid. The SKY is the limit meisje: voor jou Γ©n onze coacheesπŸ’ͺ! Maar eerst mag je lekker je eigen plekje gaan vinden in huize πŸ‘©β€πŸ¦°Wendy, 🐱Joy, 🐱Charly, 🐱Shyva, 🐢Caylo en nu dus ook jij 🐢Sky (ja ja een Y in onze naam is traditie ondertussen πŸ˜‰). Home sweet homeπŸ₯°. The distance between dreams and reality is called actionπŸ™.

26 sept 21: Ze doen het fantastisch allemaal samenπŸ₯°. Moet wel managen natuurlijk maar het gaat echt boven al mijn verwachtingen, dit had ik nooit durven hopenπŸ™. Sky is wel een echte puber (ze is net 1 jaar) die ik moet helpen haar energie en bijttandjes te reguleren maar ze is zo zachtaardig van karakter dat mijn ander beestenspul haar al aardig accepteert (en momentjes ook nog ff niet ofcourseπŸ˜†). Trots op ons alle 6πŸ’ͺ🀩.

2 okt 21: Howdy weer ff een update van huize 🐾beestenboel😁. Het ging al bijzonder goed en het gaat iedere dag nog steeds beterπŸ™. Al meer dan een week bij mij en we beginnen al echt aan elkaar te wennen en een ritme te vinden. Ik hoef niet meer iedere seconde alert te zijn wat wel zo prettig is. Jeetje wat is zo’n 1e periode intens zegπŸ™ˆ. Gelukkig moet zij veel slapen, zodat ik ook verplicht rustmomentjes moet pakkenπŸ˜†, want anders blijft zij ook alert. Na 2 dagen wilde Caylo al wel met je achterin de auto, was erop voorbereidt dat dit wellicht weken zou kunnen duren. Aan de riem loop je prima mee, al moet ik je wel laten weten dat er dan niet gestoeid kan worden met Caylo. Sowieso moet ik Caylo een beetje in bescherming nemen tegen je onstuimige speelsheid. Je bedoelt het zo goed maar soms ben je wel een beetje lomp. Maar je gaat het wel altijd heel lief goed maken bij haarπŸ₯°. En note to myself….opletten als je in de riem bijt, dan is ie binnen 3 happen stukπŸ™ˆ. Ik heb gelukkig heel goed in de gaten wanneer je wat overprikkeld raakt, dan gaan we gauw weer ff de rust opzoeken😴. Je komt al meestal als ik je naam roep (behalve als snuffelen echt super interessant is, maar dat begrijp ik ook😁). Je verstaat ook al Venloos: goed so, zit, af, wachte, kom maar, rostig, NEH(neeπŸ™ˆ), deeze kant (als ze aan de goed kant naast een paaltje/boom moet lopen of we de andere kant opgaan als wat zij dacht) en vast nog wel meer woordjesπŸ™.Er gebeurde nog veel meer maar scroll daarvoor maar ff door de foto’s😁.#coachhondinwording

3 okt 21: Pffff vandaag een iets minder hondendagje merk ik. Ook dat mag gedeeld worden toch?! Het kan niet alleen maar feest zijn. Al 2x kleddernat en modderig geworden met 2 honden😏. En hoe geweldig Sky het binnen doet, buiten heb ik nog wel wat werk te doen. Wat overigens echt niet erg is maar in combinatie met de regen en vermoeidheid was ik toch wat prikkelbaarπŸ™„. Menselijk natuurlijk maar vind het niet fijn. Ik ben vooral van de positieve opvoeding en helaas lukte me dat vandaag echt wat minder. Sky vindt het lastig dat Caylo los loopt, wil er achteraan en staat haar steeds op te wachten om er op te vliegen. Ik manage me suf want vind dit sneu voor Caylo. Dadelijk wil ze niet meer in de buurt komen. Maar ook mijn armen krijgen het flink te verduren somsπŸ™ˆ.Dus de wandelingen gaan nog wat projectielerig (is geen woord maar jullie snappen vast wat ik bedoelπŸ˜†). Als het nu iets minder gaat regenen heb ik wat meer rust en geduld om dit in goede banen te leiden. Dus herfst laat je komende weken vooral ff van je goede kant zien wil je?πŸ™

9 okt 21: De 1e wandeling met mijn 4 maatjes samenπŸ₯°. De 2🐾Coaches waren er vanmiddag zowaar 5🀩. #Meandmycoachbuddy‘s

10 okt 21: Week 2 in huize 🐾beestenboel🐾. Je hoort er al helemaal bij lieve gekke vrolijke tante. We doen veel dingen voor de 1e keer met z’n 3tjes en toch voelt het al heel vertrouwd. Je vindt alles leuk en bent nieuwsgierig. Soms ook iets te uitbundig en lomp maar je begrijpt ook al heel goed dat Caylo, de katten en ik daar minder van gediend zijn. Iedere dag leer je daar in bij. En Venloos snap je ook steeds beter, we begrijpen elkaar al steeds vaker merk ik, met Γ©n zonder woorden. En omdat je steeds meer op je gemak raakt laat je ook steeds meer heerlijke pubertrekjes zien dus den deze moet ook al flink grenzen stellen. Daar moet ik nog wel een beetje in oefenen merk ikπŸ™ˆ, het ging zo gemoedelijk met 1 hond. En nu moet ik echt weer opvoeden. Niet erg maar soms wel vermoeiend πŸ˜†. Ook honden’moeder’ van 2 zijn is een heel andere dynamiek. Tijdens het wandelen maar ook jullie verschillende behoefte in interactie met andere honden. Komt goed, jullie leren van mij, ik van jullie en jullie van elkaarπŸ’ͺ. En zo groeien en bloeien we samen richting the SkyπŸ™.

16 okt 21: Ohhh mensen weer zoveel leuks meegemaakt deze week🀩. En naast al dat leuks moet ik ook heel veel slapen van vrouwtje. Vind ik soms stom maarja wat moet dat moet dan maar😴.Ik leer iedere dag nieuwe dingen en doe het nog steeds fantastisch volgens vrouwtje. En soms ook ff niet, sommige dingen vind ik nog wat lastig. Ik ben een jong energiebommetje en dan heb ik wel eens 🍌 in mijn oren of doe net of ik het Venloos nog niet begrijp. Het is erg enerverend volgens vrouwtje, zij slaapt er erg goed doorπŸ˜†.Ik mocht instromen in les 5 op de hondencursus. Ik heb natuurlijk nog niet alles geleerd in deze 3 weken dat ik bij vrouwtje ben maar ik deed echt niet onder voor de rest van de basisgroep🐾 (het lijkt snel dat ik dit ga doen maar ik ben zo op mijn gemak in huize Wendy dat vrouwtje dacht dat ik dit echt al kon, en het blijkt dat dit idd zo isπŸ’ͺ).En ik had een meet and greet met Sancho, de vaste🐾bewoner van de praktijk. Woehoe dat was fun. Vond hij nog niet helemaal in 1e instantie maar algauw ontdooide hij gelukkig😁 .De paarden vind ik nog maar raar en die ezel vind ik nog maar niks dus die daag ik flink uit en blaf ik naar, Caylo doet dan gezellig met me mee. Geloof dat vrouwtje het hier niet mee eens is maar vooralsnog heb ik nog die 🍌 danπŸ™„.En ik had een 1e meet and greet met een cliΓ«nt van vrouwtje. Ik heb me heel netjes gedragen. Moest wel een groot deel achter een hek zodat Caylo op haar gemak haar coachding kan doen. Dat vind ik stom maar op het laatst mocht ik testen of ik een paar parcours dingetjes leuk of eng vond. Stomme vraag zeg…..dat doe ik met 2 pootnagels in mijn neusπŸ˜†. Vrouwtje super verbaasd, vooral van die tunnel, maar ze glunderde van trots. Ja hΓ© ik ben toch een #coachhondinwording i like this stuff🀩.Al met al heb ik al best een tof hondenleven in huize beestenboel. Nu nog alleen thuis blijven oefenen. Dit gaat soms al 1 uurtje goed, maar als Caylo mee weggaat vind ik dat nog 3x niksπŸ™„, gelukkig komt de buurman me al snel opvrolijken dan. Ik ga vast nog veel meer leren maar dat doen we allemaal stap voor stap. En tot nog toe maak ik reuzestappen dus over een tijdje ben ik vast lekker #coachhondinwording af en een volwaardig 2Coaches 🐾 teamlid, ik ga ervoor. πŸ’ͺ

24 okt 21: Een weekje van uitersten met trut holaπŸ˜‰, met achter behang plakmomenten tot trots hoe ze zich ontwikkelt. Maar ook trots op hoe Caylo haar accepteert en zij steeds meer maatjes beginnen te worden. En hoe Caylo met haar onstuimigheid omgaat, ze weet zich gesteund door mij dus ze wordt steeds duidelijker als het haar te ruw gaatπŸ’ͺ. Eerlijk is eerlijk Sky begrijpt het ook echt al steeds beter. En met behangmomentjes dus ook nog ff nietπŸ™„. En trots op mijn 🐱 3tal, ze bewegen zich ook alweer steeds vrijer door huis. Sky gedraagt zich daarin ook steeds beter, behalve als dat dus niet zo isπŸ˜†. Een week van 2x overprikkeld zijn. Zijzelf deze keer, jaja blijkbaar kan het voor mijn puber toch ook wel eens teveel zijnπŸ™ˆ. Heel good to know dat ze toch echt veel slaap nodig heeft. Dat bleek er achteraf een beetje bij ingeschoten waardoor ik in de avond halverwege de hondencursus rechtsomkeer maakte richting huis want madam trok het niet meer. Geen probleem meisje, volgende keer nieuwe ronde, nieuwe kansen. Stap voor stap🐾. Een weekje waarin het me soms opbrak dat het best pittig is om het met 2 honden en 3 katten in goede banen te leiden (en tussendoor ook nog proberen te werkenπŸ€ͺ).En hoe vermoeiend een puber kan zijn en ik soms klaar was met mijn gemopper op haar. Zoals al eerder gezegd, ik ben meer van het positief opvoeden maar ik ben er wel achter dat ik het alleen daarmee niet red bij mijn tante die zich al aardig laat gelden: het grote pubergetest en protesteren is begonnenπŸ™ˆ. Ik weet niet of de volle maan invloed had op mijn lontje maar de laatste dagen zie ik het gelukkig alweer zonniger in. En dan gaat het allemaal ook ineens weer stukken soepeler (goh hoezo 🐾spiegels), meestal danπŸ€ͺ. En de fysio is blij met me, ze heeft ‘leuke’ drukplekken om mee aan de slag te kunnenπŸ™„. Want trekken kan ze ook nog als de beste, en soms kan ze zich prima gedragen en loopt netjes meeπŸ™, vooral als ze moe is van het rondrousjenπŸ˜‰.Een weekje waarin ze steeds grotere stukken los kan lopen en daar vrij netjes mee omgaat. Ze rent wel keihard ieder zijpad in of pikt ineens een lekker geurtje op en dan staat mijn πŸ’œhartπŸ’š iedere x ff stil maar al vrij gauw komt ze meestal ook weer keihard terugπŸ™. Dit doe ik overigens wel op plaatsen waar geen wegen in de buurt zijn. Ze heeft ook officieel de GPS tracker overgedragen gekregen van Caylo dus een beetje extra safety (naast heul veel belonen als ze komt) heb ik wel ingebouwd, ben natuurlijk gekke Henkie niet😁. Nog heel veel te leren, maar ook al hele grote stappen gezet met z’n zessen πŸ‘©β€πŸ¦°πŸ±πŸ±πŸ±πŸΆπŸΆ. We keep on going till the SkyπŸ₯°. #coachhondinwording

Klik hier voor deel 2