Over het aanbod

2CoachesWandelen

Na 25 jaar in de jeugdhulp- en dienstverlening gewerkt te hebben begon het steeds meer te kriebelen om mijn droom te gaan volgen om een eigen praktijk te starten als zelfstandig pedagoog en het sensitieve van dieren te combineren met mijn eigen hoogsensitiviteit en pedagogische expertise. Met nu ook papieren als Dog Assisted coach op zak kan ik mijn coachhonden ook in gaan zetten bij zowel kinderen, jongeren als volwassenen.

Wat zijn honden toch mooie spiegels want wat ik van mijn hond verlang zegt veel over hoe ik zelf in het leven sta en ook over mijn coachstijl: geen afgetrainde hond maar veelal natuurlijk gedrag bevorderen. Ik ben vooral van het willen in plaats van het moeten, veel op basis van fun, respect & vertrouwen en veel ruimte voor eigenheid. Niet zomaar in de pas meelopen maar veelal creativiteit en oplossingsvermogen bevorderen en je eigen plan kunnen trekken.

Omdat ´groen goed doet´ werk ik ook veel buiten en in de natuur, buiten zijn betekent letterlijk en figuurlijk dat je in beweging komt, het vergroot concentratievermogen, stimuleert creativiteit en is stress verlagend.

De 2Coaches richten zich op verbetering & ontwikkeling en/of op behoud & stabilisering. 

Er zijn ook contra indicaties om de veiligheid van zowel de cliënt als honden te kunnen waarborgen. De 2Coaches begeleiden personen met een ‘normale’ intelligentie vanaf 10 jaar (na overleg eventueel mogelijk vanaf 8 jaar). Het 2Coaches aanbod is niet gericht op multiproblem zaken en vechtscheidingen. Ook werk ik niet met kinderen/volwassen met zware ontwikkelings- en psychiatrische stoornissen waarbij onvoorspelbaar gedrag de boventoon voert. Zeer lage intelligentie en/of zware gedragsproblemen; met name woede- en agressie problematiek zijn ook contra indicaties. Ik denk dan wel graag met je mee voor een verwijsadres waar je vraag wellicht beter tot zijn recht komt.

 Wil je meer weten neem dan gerust contact op.