Over ons

De 2CoachesTeams

Ik ben Wendy van Gestel, samenlevend met mijn 3 lieve katers en geweldige hond. En over honden gaat het eigenlijk allemaal. Door hen kon ik een lang gekoesterde droom gaan volgen, mijn passie voor dieren combineren met mijn kennis en kunde als pedagoog zijnde in mijn eigen 2Coachespraktijk.

Het begon allemaal in oktober 2015 op vakantie in Ethiopië, waar ik iemand leerde kennen die heeft gezorgd dat ik weer verbinding met mezelf ging maken. En zo kwam ik in een bezinningsfase erachter waarom ik vastliep in mijn huidige werkveld. De politieke inspraak in de (jeugd)hulpverlening schuurde en wrong voor mij al jaren, ik kon daar mijn draai niet in vinden. Het werken met jeugd, opvoeders en hun omgeving vond en vind ik nog steeds, geweldig. Maar de randvoorwaarden waaronder ik moest functioneren matchte simpelweg niet goed met mijn persoonlijkheid. Toen volgde een periode van loopbaan heroriëntering. En werd langzaam maar zeker mijn toekomst pad concreter.

En nu kom ik terug op die honden. Na een lange zoektocht kwam ik bij de Dog Assisted Coach opleiding van Pets4Care uit. DAC is een complete post HBO coachopleiding met als bijzonderheid de natuur en je co-coach: de hond. Het is een cliënt- en ervaringsgerichte methode van coachen waarbij met de hond wordt samengewerkt. Bij de meerwaarde van Dog Assisted Coaching vertel ik hier wat meer over. Deze opleiding voelde gelijk als puzzelstukjes die in elkaar vielen. Algauw na aanmelding voor de opleiding ontstond dan ook stap voor stap het 2Coaches concept. Toen halverwege het studiejaar ook nog Caylo in mijn leven kwam werd dit plaatje compleet.

Bij deze stel ik ook kort de 2Coaches teams voor die gedrag & opvoedadvies gaan geven aan jong en oud. Caylo is die witte fluffy tante en zij is 4 jaar. Verder is zij:

2CoachesTeam Caylo

nieuwsgierig
een beetje eigenwijs
onafhankelijk
kittig
vrolijk
een knuffelaar
bravoure met een klein hartje
makkelijk in de omgang
gek op kleine en grote mensen

                                                         

Meneer Luca is 4 jaar en hij is:

2CoachesTeam Luca 

een grote zachtaardige knuffelbeer
zich niet bewust hoe groot hij is
vriendelijk
gevoelig
vrolijk
sociaal
een steungever
gek op andere honden
gek op grotere mensen

En ik ben dus Wendy van Gestel en ik ben een mix van bovenstaande eigenschappen. Niet voor niks dat deze honden in mijn leven zijn en ik met hen 2Coaches teams vorm, zij zijn echt mijn spiegels.
Meer over mij en mijn werkwijze vind je hier.

Caylo en Luca zijn beide gecertificeerd therapiehond via de richtlijnen van Pets4Care. Je werkt dan met je hond samen vanuit zijn eigenheid en karakter. De relatie tussen de coach en coachhond is van essentieel belang. Je wordt dan ook gecertificeerd als therapieteam. Wat betekent dat ze geschikt zijn om met mij samen mensen te begeleiden.

Boyke en Sancho zijn nog in ‘opleiding’ en hebben nu een snuffelstage. Zij mogen nog af kijken bij Caylo en ontdekken waar hun talenten liggen als coachhond. De 2Coaches is zowaar een echt familiebedrijf want Caylo is van mijzelf, Luca van mijn broer en 4 jarige Boyke is van mijn ouders. De 2 jarige vrolijke Sancho is van mijn paardencoach collega Natascha Steegh.

Alle coachhonden worden alleen daar ingezet waar ze blij van worden,
zichzelf kunnen zijn en ze tot hun recht komen.

N.B. hier ook een klein eerbetoon aan mijn inspirator Funske die we onverwacht halverwege mijn studiejaar moesten laten gaan. Lief maatje zonder jou had ik de eerste stap om mijn dromen te gaan volgen niet kunnen maken. Je hebt je plekje op deze pagina meer dan verdiend! R.I.P.

Mijn inspirator Funske

Voor meer achtergrond informatie over mijn werkend verleden en referenties zie mijn LinkedIn.