Over ons

De 2CoachesTeams

Ik ben Wendy van Gestel, samenlevend met mijn 3 lieve katers en 2 geweldige honden. En over honden gaat het eigenlijk allemaal. Door hen kon ik een lang gekoesterde droom gaan volgen, mijn passie voor dieren combineren met mijn kennis en kunde als pedagoog zijnde in mijn eigen 2Coachespraktijk.

Het begon allemaal in oktober 2015 op vakantie in Ethiopië, waar ik iemand leerde kennen die heeft gezorgd dat ik weer verbinding met mezelf ging maken. En zo kwam ik in een bezinningsfase erachter waarom ik vastliep in mijn huidige werkveld. De politieke inspraak in de (jeugd)hulpverlening schuurde en wrong voor mij al jaren, ik kon daar mijn draai niet in vinden. Het werken met jeugd, opvoeders en hun omgeving vond en vind ik nog steeds, geweldig. Maar de randvoorwaarden waaronder ik moest functioneren matchte simpelweg niet goed met mijn persoonlijkheid. Toen volgde een periode van loopbaan heroriëntering. En werd langzaam maar zeker mijn toekomst pad concreter.

En nu kom ik terug op die honden. Na een lange zoektocht kwam ik bij de Dog Assisted Coach opleiding van Pets4Care uit. DAC is een complete post HBO coachopleiding met als bijzonderheid de natuur en je co-coach: de hond. Het is een cliënt- en ervaringsgerichte methode van coachen waarbij met de hond wordt samengewerkt. Bij de meerwaarde van Dog Assisted Coaching vertel ik hier wat meer over. Deze opleiding voelde gelijk als puzzelstukjes die in elkaar vielen. Algauw na aanmelding voor de opleiding ontstond dan ook stap voor stap het 2Coaches concept. Toen halverwege het studiejaar ook nog Caylo in mijn leven kwam werd dit plaatje compleet.

Als gecertificeerd Dog Assisted Coach werk ik samen met honden vanuit hun eigenheid en karakter. De relatie tussen de coach en coachhond is van essentieel belang. Dit betekent voor de inzet van de honden dat ik ethisch verantwoord werk, ruime kennis heb van hondentaal, altijd rekening houd met de veiligheid & welzijn van zowel cliënt als de honden en talenten van honden op de juiste manier inzet en hun valkuilen minimaliseer. Daarbij school ik me ook geregeld bij over bovenstaande thema’s. Niet iedere coachhond is voor alle onderdelen van het coachen geschikt of voor alle doelgroepen, ik zal hier ook altijd over communiceren met de (potentiële) cliënt. Het is uitermate belangrijk om de richtlijnen van de coach aan te houden om de veiligheid van zowel de cliënt als de coachhond te kunnen garanderen.

                                                          De 2CoachesTeams

De 2Coaches is zowaar een echt familiebedrijf want kittige Caylo en levendige Sky zijn van mijzelf, grote knuffelbeer Luca van mijn broer en lieve Boyke is van mijn ouders. Caylo en Sky worden structureel ingezet bij trajecten, de overige honden bij incidentele sessies.

Alle coachhonden worden alleen daar ingezet waar ze blij van worden,
zichzelf kunnen zijn en ze tot hun recht komen.

N.B. hier ook een klein eerbetoon aan mijn inspirator Funske die we onverwacht halverwege mijn studiejaar moesten laten gaan. Lief maatje zonder jou had ik de eerste stap om mijn dromen te gaan volgen niet kunnen maken. Je hebt je plekje op deze pagina meer dan verdiend! R.I.P.

Mijn inspirator Funske

Voor meer achtergrond informatie over mijn werkend verleden en referenties zie mijn LinkedIn.