Hoe het allemaal begon met de 2Coaches

Kerst 2021: Als je me 5 jaar geleden gezegd zou hebben dat ik nu niet 1 maar zelfs 2 honden zou hebben (naast mijn 3 katten) én een zelfstandige zou zijn met een eigen praktijk met hun🐾 als de beste collega’s die er zijn, had ik je vol ongeloof aangekeken🙃 en waarschijnlijk ook nog eens heel hard gelachen😆. Hoe bijzonder kan iemands leven draaien hé🤩. 

5 jaar terug boekte ik rond deze tijd mijn reis✈ naar Peru voor de zomer, dat was en is mijn andere passie maar bleek tot heden wel mijn laatste verre reis te worden (komt hopelijk ook wel weer🙏).. 

Want ik begon ook aan een loopbaantraject ivm boventalligheid en daar kwam de wens uit om mijn pedagogische achtergrond te kunnen combineren met het werken met dieren🐾. Maar het was nog een hele zoektocht🧐 voordat dat dan ook concreter werd. En toen vond ik de dog assisted coach opleiding van Pets4Care en vanaf dat moment begon alles in mij te bruisen en borrelen🥰. 4,5 jaar terug daar aan begonnen en ja toen moest er op een gegeven moment ook wel een eigen hond komen want ik was ondertussen vastbesloten om voor mezelf te gaan beginnen. En daar was toen die tag daags voor kerst van mijn lieve mede student @Miranda, “kijk eens wat een leukerd”.

En kwam Turkse Caylo 4 jaar geleden daags na kerst bij me wonen, in een toen voor mij zeer pittige periode. Caylo is by far het beste wat me afgelopen jaren is overkomen🙏. Geweldig krullenmeisje wat heb jij me al vaak door moeilijke periodes heen geholpen met je vrolijke eigengereide karakter😘. Maar ook ben en was je al voor 10tallen cliënten een supermaatje👊. 

En toen was de roedel uitbreiden om jou te ontlasten als co🐾coach, eigenlijk wel een logische volgende stap. Dat heeft me nog aardig wat mitsen en maren gekost maar 3,5 maand terug zag ik dat prachtige koppie en was ik weer verkocht😍. 2 weken later kwam mijn Spaanse schone bij ons wonen.

Dit weekend 3 maanden verder, jeetje wat een rollercoaster is dat met een hieperdepieper puber in huis erbij🙈. Van intens genieten van onze knuffelmomenten, de geweldige band en stoeipartijen met Caylo, hoe tof ze het al doet als #coachhondinwording tot geregeld er even helemaal klaar mee zijn als ze hyperig doet, de katten blijft irriteren of die beruchte bananen in haar oren heeft🙄. 

80% van de tijd ben je een heerlijk beest, maar oh oh oh die 20% hé🙈. Maar dat zit ook wel in mij hoor, ik kan helaas minder hebben in deze voor mij onzekere tijd. Maar ook wij komen er samen wel Skymeisje. We vinden onze rust nog wel, vrouwtje is er in ieder geval hard mee bezig. 

Samen met Caylo en de kittty cats ben je in ieder geval wel mijn veilige thuis waar je ook weer fun en levendigheid in huize beestenboel hebt gebracht 🥰.

Foto’s Dave Boskes.