Een waardevolle wandelsessie

Met inachtneming van de maatregelen heb ik afgelopen weken een aantal sessies wel door kunnen laten gaan. Het blijft mogelijk om in goed overleg nieuwe 1 op 1 trajecten aan te gaan. Veel sessies vinden buiten bij de praktijk of wandelend🐾 in het bos plaats.

Op een van deze wandelingen kwamen we uit bij een toffe oefen gelegenheid waar diverse thema’s aan bod konden komen. Je neemt 2 honden, een liggende boomstam en een jongere😁. O ja hondensnoepjes en 1 riem zijn ook wel handig.

Te beginnen met een balansoefening zonder hond, loop maar over de boomstam heen. Daarna met de hond aan de riem ernaast lopend. Kun je dan ook nog je balans houden? Ook als de hond een beetje zijn eigen plan wil trekken? Balans in je lijf is belangrijk om ook geestelijke balans te krijgen. Hiermee heb je sowieso al gespreks-ingang en met wat tools lukt het dan ook steeds een beetje beter om balans➖ in je leven te krijgen.

Dan mag je proberen om Caylo over de boomstam te laten lopen. Wat moet je hier allemaal voor inzetten? En waarom lukte het dan toch niet? En na een gesprekje hierover en een oefening doen lukt het dan toch ineens, top👍!

Maar dan maken we het nog wat lastiger, jij samen met Caylo over de balk lopen. Nou dat werd hem niet want Caylo zat in haar eigen agenda ondertussen. Ze had iets heel lekkers geroken onder de boomstam en was even niet meer af te leiden daarvan🤪. Ook dit gebeurt en dat mag. Dit is precies de reden waarom ik het (meestal 😉 ) heerlijk vind dat ze zo eigenwijs is want ook daar zitten leerpunten in voor mijn cliënten. Want dit doet iets met de cliënten, is weer ingang voor gesprek en hoe hier eventueel anders naar te kijken maar ook hoe hier in de mensenwereld mee om te gaan.

En niet getreurd, ik had ook Boyke bij me dus toen kon ze nog een keertje proberen. En jawel hoor met geduld, een stevige houding, duidelijke communicatie, enthousiasme en achteraf belonen lukt het haar om samen over de boomstam te lopen👊. Een big smile bij mijn 15 jarige cliënte is het gevolg😁en Boyke likt zijn neus af van dat lekkere snoepje😋.

Ik probeer altijd af te sluiten met een positieve ervaring want succeservaringen opdoen is toch wel de basis om het geleerde ook echt in je op te nemen en zo je zelfvertrouwen te laten groeien. Het was weer een mooie waardevolle sessie, cliënte gaat tevreden naar huis, hondjes hebben naast hun bijdrage lekker kunnen rennen & spelen en deze coach heeft weer een #💜💚myjob moment gehad.

#coachenmethonden
#ervaringsleren
#tweeCoaches
#pedagoog
#dogassistedcoach
#SKJgeregisteerd
#Venloenomgeving
#Noordlimburg