Een sterk staaltje communicatie, geduld, samenwerking en doorzettingsvermogen.

Deze keer had ik geen boomstam in de aanbieding (vond T. best jammer toen hij mijn eerder bericht had gelezen met die oefeningπŸ˜‰) maar toch hebben we met deze balk op de grond ook weer mooie dingen bereikt. Want ook hier ging het om balans maar eigenlijk gebeurde er nog iets veel belangrijkers: veel van het geleerde kwam voor deze knul in 5 minuten spontaan bij elkaar en wat was dat mooi om te zien🀩.

Ik vroeg hem met Boyke naast hem over de balk te lopen en toen gebeurde het al: waar hij in het begin van het traject verwachtte dat de honden zonder meer deden wat hij wilde en het raar vond dat dat dan niet werkte, maakte hij nu als eerste al uit zichzelf echt contact met Boyke. Hij haalde hem pratend bij zich, was duidelijk, lette op hem, beloonde hem en hielp hem om samen die oefening te kunnen doenπŸ‘Š.

En toen ik een 2e x probeerde te teasen door Boyke naar mij toe te roepen liet T. zich niet van de wijs brengen (4 maanden terug was hij zo van die balk afgestapt en waarschijnlijk ook nog een beetje chagrijnig geworden dat het niet was gelukt) en leidde heel geduldig Boyke terug met zijn stem naar hem en ondertussen probeerde hij ook nog zijn balans terug te pakken. En dat lukte! Wat een sterk staaltje communicatie, geduld, samenwerking en doorzettingsvermogen liet je hier zien T.πŸ’ͺ. Op zo’n momenten ben ik echt een giga trotse coach en daar is ie weer: #πŸ’œπŸ’šmyjob.

Morgen hebben we de laatste sessie. De honden en ik gaan deze leergierige knul echt missen, het coachen met honden leek wel voor hem uitgevonden want het haalde echt het beste in hem naar boven. Wat vertaalde hij het zelf ook iedere keer heel mooi naar de mensenwereld.
Het blijft heerlijk om te zien wat het effect van het oefenen met een hond heeft op jongeren🐾.

2π‘ͺ𝑢𝑨π‘ͺ𝑯𝑬𝑺 π’Œπ’Šπ’π’…π’†π’“π’†π’, π’‹π’π’π’ˆπ’†π’“π’†π’ 𝒆𝒏 𝒉𝒖𝒏 𝒐𝒖𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒄𝒐𝒂𝒄𝒉𝒆𝒏 π’Žπ’†π’• π’Šπ’π’›π’†π’• 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒐𝒏𝒅𝒆𝒏!

#coachenmethonden
#ervaringsleren
#tweeCoaches
#pedagoog
#dogassistedcoach
#socialmediavoorlichter
#SKJgeregisteerd
#Venloenomgeving
#Noordlimburg

*Foto is met toestemming