Wil je leren omgaan met angst voor honden?

Mijn collega paardencoach vroeg me pas vanuit welke basis ik werk als er iemand zich meldt met hondenangst. Nou dat is misschien ook wel even mooi om hier uit te leggen.

Als je bang bent van honden dan overheerst dat alles en kan je niet meer goed nadenken en ontspannen als je in de buurt van een hond komt. En om iets te leren is dat wel handig om te kunnen. Dus dat is vaak het eerst waar ik aandacht aan besteed, leren ontspannen zodat je weer helder kunt nadenken en rustiger kunt reageren. Ik ga ook met je kijken hoe je je angst kunt ombuigen, dus dat je er anders over kunt gaan denken, voelen en gedragen. En ook is het heel goed honden om wat beter te gaan begrijpen, dus leer ik je hondentaal. Want als je snapt waarom een hond iets doet, is hij vaak al veel minder eng. En dan leer ik je ook nog wat wΓ©l en niet zo handig is om te doen bij honden.

We gaan stap voor stap🐾 en dus zal ook niet gelijk een hond aanwezig zijn maar werken we in 1e instantie alleen met plaatjes en filmpjes ed. En dan bouwen we langzaam contact op, bv eerst achter een hek en daarna op afstand aan de riem. En pas als jij eraan toe bent gaan we echt contact maken en samen leuke activiteiten doen, zoals snuffelspelletjes uitzetten voor de hond en hem dan observeren. En dan kunnen we ook nog met diverse honden oefenen omdat ik natuurlijk met meerdere coachvriendjes werk. Ook daar wegen we samen weer af met welke hond je eerst kennis gaat maken.

*Lijkt het je nu wel wat om met jouw of je kinds hondenangst aan de slag te gaan dan betaal je tot 1 sept maar €299,- voor 5 sessies incl. tussenevaluatie! Meestal zijn 5 β„’ 10 sessies voldoende.

2π‘ͺ𝑢𝑨π‘ͺ𝑯𝑬𝑺 π’Œπ’Šπ’π’…π’†π’“π’†π’, π’‹π’π’π’ˆπ’†π’“π’†π’ 𝒆𝒏 𝒉𝒖𝒏 𝒐𝒖𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒄𝒐𝒂𝒄𝒉𝒆𝒏 (π’Žπ’†π’•) deze keer in 1e instantie zonder π’Šπ’π’›π’†π’• 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒐𝒏𝒅𝒆𝒏!

#hondenangst
#ontspannen
#psychoeducatie
#nieuwevaardigheden
#pedagoog
#dogassistedcoach
#SKJgeregisteerd
#tweeCoaches🐾
#Venloenomgeving
#Noordlimburg