Werken op behandelgroepen is niet alleen maar kommer en kwel.

Werken op behandelgroepen is niet alleen maar kommer en kwel. Gisteren aardig ontroerd door een echte musicus. Wat een talent heeft dit meisje. Ik kreeg weer kippenvel en tranen in mijn ogen van haar pianospel. Ze verandert dan van een fluisterend ineengedoken meisje, in een puber dat voluit geniet. Voor haar is het echt een uitlaatklep om te spelen, voor mij een genot om naar te mogen luisteren.

Ze is zoveel meer dan haar eetstoornis en angsten net zoals zoveel andere kinderen en jongeren die daar zitten met gedragsproblemen, psychische stoornissen of moeilijke thuissituatie. Ik zie daar potentiΓ«le koks, balletdanseressen, talentvolle tekenaars of geboren moeders zoals ze nu al zorgen voor hun naasten. Dan zie ik ook nog diegene die later echt comedian moeten worden of ict’er in wording zijn en niet te vergeten een echte visser die de een na de andere vis uit de vijver plukt.

Dit meisje speelde gisteren ook een stuk dat eerst heel zwaar en donker klonk maar naarmate het spel vorderde steeds vrolijker en lichter werd. Ik vertaalde dit als dat ze nu door een zware periode gaat maar dat er absoluut ook lichtere tijden mogelijk zijn. Haar ogen lichten op en ik kreeg een brede glimlach toen ik zei dat ik haar met heel mijn hart gun dat alles gauw weer vrolijker en lichter wordt. Zeker ook mijn wens voor al die andere lieve, leuke, grappige kids die daar wonenπŸ™!

Het zijn deze kleine dingen waar ik de voldoening uithaal en dit werk kan blijven doen. Het is zo mooi om er gewoon even voor een kind te kunnen zijn. Even niet de ziekte of stoornis maar gewoon even aandacht, samen genieten en plezier hebben. Zo waardevol!

2π‘ͺ𝑢𝑨π‘ͺ𝑯𝑬𝑺 π’Œπ’Šπ’π’…π’†π’“π’†π’, π’‹π’π’π’ˆπ’†π’“π’†π’ 𝒆𝒏 𝒉𝒖𝒏 𝒐𝒖𝒅𝒆𝒓𝒔 𝒄𝒐𝒂𝒄𝒉𝒆𝒏 π’Žπ’†π’• π’Šπ’π’›π’†π’• 𝒗𝒂𝒏 𝒉𝒐𝒏𝒅𝒆𝒏!

#bijbaanopbehandelgroepen
#kinderen
#jongeren
#2Coachesnl🐾
#SKJgeregisteerd
#pedagoog
#dogassistedcoach
#coachenmethonden
#Venloenomgeving
#Noordlimburg