Hoe maak je een signaleringsplan voor je depressiegevoelige cliรซnte wat meer interessant om in te vullen?

Nou dan zet je toch mooi je coachhonden in๐Ÿพ! En deze keer dan vooral de interactie tussen 3 honden onderling observeren en benoemen wat je ziet aan gevoelens, signalen en acties van de honden en mij als coach.

Sancho vindt Boyke in het begin altijd even wat spannend en blijft dan ook het liefst uit de buurt omdat Boyke zich ook wel gedraagt als โ€˜king off the castleโ€™ bij de praktijkruimte (terwijl Sancho daar woont overigens๐Ÿ˜‰) en dan is het aan mij om dit in goed banen te leiden zodat iedereen zich happy voelt met de situatie. Genoeg te observeren in de tussentijd, dat snappen jullie vast wel. Het resultaat was uiteindelijk dat Sancho zich lekker door mij op zijn buik wilde laten kroelen en Boyke zich ook als een nette gasthond gedroeg๐Ÿฅฐ. Caylo is in deze al vanaf het begin de groene hond, want zij is vriendjes met beide!

En daarna maak je samen de vertaalslag naar het gevoelens, signalen en in te zetten acties van je cliรซnte. Het begint al bij wat het betekent om je depressief te voelen, het woorden geven daaraan is vaak al moeilijk๐Ÿค”. Nou de honden hebben wel even laten zien dat er een arsenaal aan gevoelens en gedrag bestaat. Mijn coachhonden zijn natuurlijk ook niet depressief๐Ÿ˜‰ maar ze hebben wel laten zien dat rode gevoelens/signalen echt niet blijvend hoeven zijn en met wat (kleine) acties vaak al terug te brengen zijn tot oranje en zelfs gezellig groen!๐Ÿ€

Mijn cliรซnte was superblij met haar plan, โ€˜dit maakt het heel inzichtelijk en geeft fijne handvattenโ€™โ€™ zoals ze zelf zei! Zij blij, wij blij!
#Lovemyjob๐Ÿ’š

2๐‘ช๐‘ถ๐‘จ๐‘ช๐‘ฏ๐‘ฌ๐‘บ ๐’Œ๐’Š๐’๐’…๐’†๐’“๐’†๐’, ๐’‹๐’๐’๐’ˆ๐’†๐’“๐’†๐’ ๐’†๐’ ๐’‰๐’–๐’ ๐’๐’–๐’…๐’†๐’“๐’” ๐’„๐’๐’‚๐’„๐’‰๐’†๐’ ๐’Ž๐’†๐’• ๐’Š๐’๐’›๐’†๐’• ๐’—๐’‚๐’ ๐’‰๐’๐’๐’…๐’†๐’! www.2coaches.nl

#depressie
#gevoelens
#signalen
#acties
#2Coachesnl๐Ÿพ
#SKJgeregisteerd
#pedagoog
#dogassistedcoach
#coachenmethonden
#Venloenomgeving
#Noordlimburg